Help jij tante theresia de schat te vinden?

In de Theresiastraat zijn Halloween letters verstopt. Op 28 oktober kun je ze tussen 11 en 17 uur vinden op etalage ruiten bij verschillende winkels. Vind jij ze allemaal? Alle Halloween letters hebben een nummer en een winkelnaam. Vul op dit blad alle winkelnamen in waar je een letter hebt gevonden. Dit invulblad is vanaf 25 oktober op te halen bij Etos, Melbalino, Top1Toys, Albert Heijn nummer 75, Luciano, of is hier te downloaden.

Heb jij alles gevonden? Dan vind je de volgende hint! Succes! Je zult het nodig hebben!

Lees hieronder het verhaal van Tante Theresia en kom erachter wat er mis is gegaan.

DIT is er gebeurd….

Diep in de duisternis van de Theresiastraat, waar de mistige avonden zich mengen met mysterie en de maan haar bleke licht op de geplaveide straatwegen werpt, woont Tante Theresia. Ze is een excentrieke oude vrouw, bekend om haar verhalen over betoveringen en geheimen die het Bezuidenhout omhulden.

Op een stormachtige Halloweenavond, niet ver van het Haagse bos waar de wolven huilen en de bomen fluisterden met de geheimen van de nacht, verzamelde Tante Theresia een groep moedige avonturiers bij haar huis in de Theresiastraat. Haar ogen glinsterden als kaarsvlammen in de schemering terwijl ze een verhaal begon te vertellen dat de harten van de luisteraars deed bonzen.

“Diep in de ondergelopen kelders van deze oude buurt,” fluisterde ze met een mysterieuze glimlach, “ligt een betoverde schat begraven. Een schat die eeuwen geleden werd bewaakt door een machtige tovenaar. De schat is bezaaid met snoep en cadeautjes zo heerlijk als je je maar kunt bedenken.”

De avonturiers keken elkaar aan, hun nieuwsgierigheid gewekt door haar woorden. Tante Theresia vervolgde haar verhaal, haar stem zacht als een zucht van de wind.

“De betoverde schat ligt niet meer op zijn plaats. Ik voelde het al een tijdje. Maar we moeten hem vinden. De tovenaar heeft een reeks aanwijzingen achtergelaten die de weg naar de schat wijzen. Alleen degenen met de moed om deze aanwijzingen op te lossen, zullen de betovering verbreken en de schat vinden. Maar wees gewaarschuwd, mijn dierbare avonturiers, want ik heb gehoord dat er in de ruimte een enge clown is die de schat bewaakt.”

Met elke zin van haar verhaal voelden de avonturiers de spanning in de lucht groeien. Ze kregen een oud perkament met de eerste aanwijzing en werden aangemoedigd om de raadsels op te lossen en de schat te vinden, als ze durfden.

De Theresiastraat is het toneel geworden van een betoverende zoektocht, terwijl de avonturiers de raadsels volgen die hen dichter en dichter naar de betoverde schat leidt. Onderweg ontmoet je spoken, raadselachtige schaduwen en angstaanjagende geluiden. Maar jouw vastberadenheid en moed leidt uiteindelijk naar de schat.

Zoek je mee op zaterdag 28 oktober? Van 11 tot 17 uur.