DE TREES

In de populaire Haagse wijk Bezuidenhout, vlakbij Station Den Haag Centraal, vind je de Theresiastraat. Deze gezellige winkelstraat is vernoemd naar koningin Emma en staat in de Haagse volksmond ook wel bekend als ‘De Trees’. Bijzonder aan ‘De Trees’ is dat de straat onderdeel uitmaakt van een duurzaam winkelgebied met de vele winkels, leuke lunchrooms en restaurants. Fijn winkelen krijgt zo een extra dimensie.

GEZELLIGHEID EN DIVERSITEIT

De Theresiastraat loopt van de Prins Clauslaan tot aan het Eerensplein en wordt doorsneden door de Laan van Nieuw Oost-Indië. Door de centrale ligging komen veel mensen uit Bezuidenhout en buiten Den Haag hier winkelen. In de Theresiastraat kun je dan ook uitstekend shoppen bij de grote bekende ketens en diverse authentieke winkeltjes. De verschillende eettentjes geven de straat een gezellige sfeer. Zo zijn er typische Hollandse winkels te vinden, maar je kunt hier ook goed terecht voor de lekkerste gerechten uit het buitenland.

HOFFELIJK WINKELEN

De Theresiastraat is de gezellige winkelstraat midden in het Bezuidenhout. Door de diversiteit aan winkels is er voor iedereen wel iets te vinden. Voor de modeliefhebbers zijn er genoeg modezaken, zowel bekende ketens als speciaalzaken. Daarnaast vind je er ook tal van interieurwinkels, drogisterijen, juweliers, opticiens, kappers, boekhandels, ijssalons en verswinkels in de Theresiastraat. Bekende ketens hier zijn onder andere Albert Heijn, Ekoplaza, Gall & Gall, Primera, Etos, Blokker en Intertoys.

De winkelstraat biedt naast Nederlandse eettentjes ook Franse, Mediterraans, Turkse en Indonesische horecagelegenheden.

EVENEMENTEN:

De Theresiastraat staat altijd in mei in het teken van het Bezuidenhoutfestival met een braderie, lekker eten, muziekoptredens en kinderactiviteiten. In november rijdt de stoet van Sinterklaas altijd door de winkelstraat en met Halloween mogen kinderen verkleed langs de deuren. 

Helaas zijn in dit jaar tot dusver alle evenementen afgelast in verband met het Corona virus.

 

Historie

De Theresiastraat is vernoemd naar Koningin-Regentes Emma, de tweede vrouw van koning Willem III. Haar voornamen waren Adelheid Emma Wilhelmina Theresia. Haar drie overige voornamen zijn terug te vinden in de vernoeming van enkele zijstraten van de Theresiastraat.

Het gedeelte van de Laan van Nieuw Oost Indië tot de Prins Clauslaan bestaat voor een groot deel uit winkels met huizen er boven. Behalve middenstanders zijn hier ook enkele supermarkten gevestigd. Aan de andere zijde van de kruising met de Laan van Nieuw Oost-Indië bestaat de Theresiastraat naast een aantal winkels, delicatessenzaken, speciaalzaken en de bibliotheek voor het merendeel uit woningen.

Tijdens het geallieerde bombardement op het Bezuidenhout is de Theresiastraat in Den Haag zwaar getroffen. Slechts enkele huizen zijn na de aanval blijven staan.