Wijn van Steve zit alweer een tijd in de Theresiastraat. U kunt er terecht voor gedegen advies en heerlijke wijnen. Onlangs is het assortiment uitgebreid met waanzinnige delicatessen! Echt de moeite waard om eens langs te gaan. Steve werd geinterviewd voor de buurtkrant “De Trees”. In dit artikel is het gehele interview te lezen.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

AUTEUR

Onno

CATEGORIE

GEPOST OP

7 december 2020

VOLGEN

@wijnvansteve

Hoe heeft u een positieve draai aan de afgelopen tijd gegeven?

Door te schakelen. Met een duidelijke daling van de verkoop in de groothandel hebben we een verbreding in het assortiment van de winkel gemaakt. Zo zijn we omgeschakeld naar meer producten. Bijvoorbeeld het verkopen van delicatessen en hier wordt erg goed op gereageerd!”

Wat was de leukste werkdag/moment het afgelopen jaar?

“Dat was de week dat we weer open mochten na de eerste lockdown. Voor de rest is het niet zo’n leuk jaar. De stress zit een beetje hoog. Dit heeft voor mij ook te maken met veel vrienden en kennissen die allemaal in de horeca zitten en echt niets meer hebben. Dat raakt mij wel.”

De Theresiastraat, waarom en hoe bent u hier terecht gekomen?

“Ik vernam via Facebook dat ik hier inmiddels alweer 8 jaar zit. In de vorige crisis ben ik gestart. Toentertijd heb ik onwijs veel straten bekeken omdat er veel leegstand was. Uiteindelijk ben ik bij de Theresiastraat uitgekomen. Deze straat sprak aan omdat het altijd een drukbezochte winkelstraat is geweest.

Inmiddels zie je de Trees wel echt een winkelstraat voor de thuiswerkers worden. Ook die moeten er een keer op uit. Je ziet ze dan ‘s middags even een rondje doen. En die nieuwe gezichten in de straat zien is best wel leuk! Dit laatste stuk van de straat is trouwens ook echt het food gedeelte geworden. Vooral in de weekenden zorgt dit voor een gezellige drukke straat.”

Wat zijn uw favoriete winkels in de straat?

“Genoeg! Ik ben helemaal gekleed door Marcel By Middeldorp. Ik vind ook als ondernemer dat je echt in je eigen straat moet kopen. Naja het moet niet natuurlijk, maar je gunt het je medewinkelier wel. Ik zorg bijvoorbeeld sowieso dat ik in een winkel koop in plaats van online te gaan shoppen. Het is wel gemakkelijk, maar iedereen heeft de centen in deze tijd hard genoeg nodig. Ik ben fan van bijna elke winkel in de straat! Iedere zaak is ook weer anders. Zo word ik bijvoorbeeld super blij van Joe de groenteboer. Als je hier al zoveel jaar zit ken je mensen ook echt.”

Woont u zelf in de buurt van de Theresiastraat?

“Vroeger wel, nu woon ik in Scheveningen.”

Wat denkt u dat klanten zeggen over uw zaak?

“Dat er na al die jaren vertrouwen is opgebouwd. Alles wat geadviseerd wordt is goed. Klanten zijn nooit teleurgesteld als ze langs geweest zijn, hierdoor komen ze ook sneller terug. Dat is leuk om te horen! En natuurlijk het mooie aan een winkel tegenover online shoppen.

Klanten vertrouwen op een passend advies. De feestdagen komen er weer aan, dan zie je veel bekende gezichten terug voor een passende wijn. Dat is ons sterke punt.”