Bij Tabasco kunt u terecht voor een kop koffie, lunch, borrel en een hapje eten. Dit artikel verscheen in verkorte vorm in de buurtkrant “De Trees”. Hieronder is het gehele interview te lezen.

Met een vrolijk kerstdeuntje op de achtergrond staan we bij een warm vuurtje voor hapjesbar Tabasco. We vragen eigenaar David onder het genot van een lekkere glühwein over de straat, het ondernemen in deze tijd en zijn ruime ervaring met bekende Nederlanders in de zaak. Lees je mee?

AUTEUR

Onno

CATEGORIE

GEPOST OP

8 december 2020

VOLGEN

tabasco_denhaag

Hoe heeft u een positieve draai aan de afgelopen tijd gegeven?

“Positief? Nou… Er valt weinig positiefs te vertellen als je steeds twee maanden dicht moet. Thuisbezorgd deden we al wel en gek genoeg gaat het nu echt beter dan ooit. Sindskort hebben we ook kraampjes voor de zaak staan en daar reageren mensen enthousiast op. Het loopt nog niet echt storm, maar we spreken wel weer onze klanten en er lopen mensen langs. Zo zien klanten dat we weer open zijn in plaats van dat er een donkere zaak de straat toekijkt.”

De Theresiastraat, waarom en hoe bent u hier terecht gekomen?

“Wij zitten hier nu 8 jaar met Tabasco. Mijn vriendin met Bij Mauce al ongeveer 20 jaar. Voor mij was dit straatje wel meteen duidelijk. Het pand stond te koop en wij zien natuurlijk precies wat er hier gebeurd met het winkelende en borrelende publiek. Het is een fijn straatje, je hebt hier alles, van de Zeeman tot de Trekpleister. Lekker divers!

Mag ik ook zeggen wat ik minder fijn vind aan de straat? Dat het af en toe net een racebaan lijkt. Kan je daar niet toevallig wat aan doen?”

Wat zijn uw favoriete winkels in de straat?

“Ik ga steeds vaker naar de slager en groenteboer. Bij bijvoorbeeld de Albert Heijn heb je in deze tijd soms enorme rijen en bovendien vind ik ook dat de kleine ondernemers dat extra beetje steun wel kunnen gebruiken. Ook sta je in zo’n kleine groenteboer met een maximum aantal personen, dat vind ik fijner.”

Woont u zelf in de buurt van de Theresiastraat?

“Ik woon hier schuin tegenover! Ik loop dus elke dag wel een rondje door de straat.”

Wat denkt u dat klanten zeggen over uw zaak?

“Knus, gezellig en laagdrempelig.”

Welke bekende NL’er hebben jullie wel eens in de zaak gehad?

“Best vaak zagen we Richard de Mos en Peter Plasman. Die twee borrelen hier regelmatig. Ook Prins Constantijn met Neelie Kroes, tot Elvin van de Règâhs als vaste gast van ons!”

Wat zijn jullie leukste werkdagen?

“Dat zijn de dagen tijdens de BBQ’s die we 3x per jaar geven. Die zijn altijd wel heel leuk, we staan dan met een grote BBQ buiten en dan staat het tot aan het eind van het terras vol met een mannetje of honderd. Dat is onwijs gezellig, net zoals het jaarlijkse straatfeest. Met goed weer zijn dat soort dingen al snel gezellig druk.”